donderdag 5 februari 2015

De Bitcoin als virtueel geld

virtueel geld
Virtueel geld
Bitcoin is een vorm van virtueel geld, en tevens de naam van de opensourcesoftware die is ontworpen om dit te gebruiken. Het is een van de eerste implementaties van een concept genaamd cryptocurrency oftewel cryptografisch virtueel geld.

Het idee achter de werking van Bitcoin is te lezen in een document van Satoshi Nakamoto. Ze kunnen worden opgeslagen op een personal computer in de vorm van het wallet bestand of worden beheerd door een derde partij, een portemonneedienst. In beide gevallen kan het virtueel geld naar een ander persoon worden verzonden via het internet door iedereen met een Bitcoinadres.


Dit virtueel geld maakt gebruik van een database verspreid over knooppunten van een peer to peer netwerk om transacties te journaliseren, en maakt gebruik van cryptografie om te voorzien in de nodige beveiliging, zodat Bitcoins alleen kunnen worden uitgegeven door de persoon die er eigenaar van is, en nooit meer dan één keer uitgegeven kunnen worden door die eigenaar.


De peer to peer topologie van Bitcoin en het ontbreken van centrale administratie maakt het praktisch onmogelijk voor een overheid, of ieder ander, om de waarde van Bitcoins te manipuleren of meer inflatie te induceren dan er van tevoren is vastgelegd. Eerst werd gedacht dat dit ervoor zorgde dat hiermee de eigendom en overdracht van waarde anoniem was. Maar midden 2013 is vastgesteld dat mensen die Bitcoins gebruiken voor criminele activiteiten makkelijk te traceren zijn. Dat blijkt uit onderzoek door de Universiteit van Californië in San Diego. Vaak is de identiteit van gebruikers simpel te achterhalen en is geld witwassen met de digitale valuta niet zo eenvoudig als gedacht. Van Bitcoin werd lang gesteld dat het een eenvoudige manier was om anoniem geld over te hevelen. Maar volgens de onderzoekers is dat niet waar. Via trucjes is te achterhalen wie de zender en ontvanger zijn van de digitale munten. Elke transactie wordt opgeslagen in een zogenoemde blokketting waarin informatie staat over de accounts die betrokken zijn en hoeveel Bitcoins zijn overgemaakt. Dit is een essentieel onderdeel van het systeem: op deze wijze kunnen mensen niet dezelfde munten opnieuw gebruiken. Hoewel Bitcointransacties niet zo transparant zijn als creditcardgegevens zijn de onderzoekers van mening dat deze munt dus zeker niet zo anoniem is als contant geld.

De waarde van de Bitcoin neemt steeds toe en kan reeds op veel websites als betaalmiddel worden gebruikt.

Op de site van coinpro.com krijgt U na inschrijving alle dagen automatisch virtueel geld op Uw rekening gestort waarmee U eenvoudig online aankopen kan doen. Verder kan U met coinpro.com een passief inkomen opbouwen door het uitbreiden van je netwerk.


.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten