maandag 11 januari 2016

Top 10 Regels voor succes (Deel 2)

Regels voor succes, Robert kiyosaki
Top 10 Regels voor succes
Rich Dad Poor Dad – Robert Kiyosaki’s Top 10 Regels Voor Succes. (Ga naar deel 1)








6. Bouw je onderneming op de juiste wijze op

In 1977, deed Kiyosaki zijn intrede in de herverkoop industrie. hij ging van start in een bedrijf dat de eerste nylon en Velcro “surfer” uitrusting fabriceerde.



7. Weet waarvoor je hard werkt

In 1994, ging hij rentenieren op 47 jarige leeftijd. In 1997, lanceerde hij Cashflow Technologies, een leerschool voor ondernemers welke eigenaar zijn van de Rich Dad en Cashflow merken.



8. maak je geen zorgen over investeringen

LAA advocaat in financiëel ondericht, noemt Kiyosaki als voorstander van het ondernemerschap, het bedrijfsleven, het onderwijs, het investeren, en dat de financiële opvoeding op school zou moeten worden onderwezen.



9. Leg je Focus op het verwerven van activa

Binnen de term activa maakt men onderscheid tussen vaste en vlottende activa. Onder vlottende activa vallen onder andere voorraden die in het economische proces van de onderneming verbruikt worden. Dit kan per type onderneming verschillen. Onder vaste activa vallen zaken als gebouwen en gespecialiseerde machines.

Onder de activa vallen ook financiële activa. Zaken als de openstaande vorderingen (het geld dat de debiteuren nog schuldig zijn aan de onderneming) kunnen als vlottende financiële activa van de onderneming worden gekarakteriseerd; het bezit van aandelen en vastrentende waarden door de onderneming als vaste financiële activa.

Materiële versus immateriële activa
Een belangrijke onderverdeling in categorieën activa is ook het onderscheid tussen materiële en immateriële activa. Deze laatste zijn niet-fysieke middelen en rechten die een waarde voor de onderneming vertegenwoordigen, omdat zij naar verwachting een toekomstige inkomenstroom zullen genereren, doordat zij de onderneming een bepaald voordeel in de markt geven. Voorbeelden van immateriële vaste activa zijn auteursrechten, merken, patenten, maar ook een lastig te waarderen zaak zoals goodwill kan als een immaterieel activum worden gewaardeerd.



10. Geld is Kennis

Robert zegt we hebben geen geld nodig om ged te verdienen. Zolang we de juiste kennis hebben, kunnen we er geld mee maken. In andere woorden, we dienen ons financieel IQ te verhogen. In plaats van te geloven wat een verkoper ons verteld leren we door inzicht onze eigen beslissingen te maken.



Regels voor succes, Robert kiyosaki

Geen opmerkingen:

Een reactie posten